Seisake.net Palaute
 

Kuvat » Uudet kuvat: 04.04.2012

Kuvia lisätty 4 kpl
Kuva 1627
© Juhana Hietaranta

Juuri kun alamäki alkaisi mukavasti avittaa metrojunan matkantekoa, kuljettajan täytyy kiskaista ajokahva jarrutusasentoon. Vuorossa on pysähdys Siilitien asemalla, jossa on aloitettu melkoiseen muodonmuutokseen tähtäävä peruskorjaus. Seinäkatteet on jo ehditty irrottaa, ja asema onkin saanut väliaikaisesti uuden, ilmavan avaran stailin. Myös laituri on lyhentynyt länsipäästä jokusella metrillä; se enteilee uuden varauloskäynnin rakentamista. Taustalla kohoaa Herttoniemeen viime vuonna valmistunut uusi metrovalvomorakennus, johon järjestyksenpitovalvomo on jo muuttanut. Liikenteenohjaus seuraa myöhemmin perässä.

Helsinki, Siilitie
03.04.2012
Kommentteja 0 kpl

Kuva 1628
© Juhana Hietaranta

Siilitien metroaseman muuntautumisleikki on avannut ihan uusia kuvausnäkymiä. Kuvan seinättömästä arkkitehtuurista saadaan nauttia jokusen aikaa, mutta pohjatöitä tekevät remppamiehet enteilevät suurempia julkisivumuutoksia.

Helsinki, Siilitie
03.04.2012
Kommentteja 0 kpl

Kuva 1626
© Juhana Hietaranta

Flirtti on tehnyt innokkaasti matkaa Helsingin keskustasta Vantaankoskelle, mutta sinne se meno vielä tätä nykyä tyssää. Ympäristön mylläkkä kuitenkin kertoo, että jotain on tapahtumassa. Vanha laiturinpahanen alkaa näyttää päivä päivältä enemmän asemalta, ja parin vuoden kuluttua Flirtin matka jatkuu tästä Kehärataa pitkin Lentokentän kautta pääradalle.

Vantaa, Vantaankoski
01.04.2012
Kommentteja 0 kpl

Kuva 1629
© Juhana Hietaranta

Ruuhkaa raiteilla. Asetinlaiteongelmat olivat sekoittaneet metroliikennettä, ja tunnelissa häämöttävä juna on joutunut pysähtymään Kaisaniemen tulo-opastimelle. Tämä Hakaniemen eteläpuolen pitkä suora on ainoa osuus metrotunnelissa, jossa kuljettajalle tarjoutuu sopivan liikennetilanteen tullen mahdollisuus nähdä edessä ajavan junan perävalot. Kuvan etualan junalle on voitu turvata normaali kulkutie opastimelle AF, koska sen jälkeen on riittävän pitkä vapaa rata- ja raidevirtapiiriosuus, eli ns. ohiajovara. Vaikka tämä juna olisi ajanut punaista päin, automaattinen pakkojarrutus olisi pysäyttänyt junan ennen törmäämistä edessä näkyvään junaan.

Helsinki, Hakaniemi
20.03.2012
Kommentteja 0 kpl

« Kuvat-sivulle

Seisake.net © Juhana Hietaranta ja Santeri Laurila 2002-2018 - Info ja palaute